NJR Advisering: Junior Finance Expert

Jongeren die impact willen hebben, kunnen de wereld veranderen. Bij NJR (Vereniging Nationale Jeugdraad) werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hen in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

NJR is een vereniging met meer dan 30 lidorganisaties, die elk op hun eigen manier opkomen voor de belangen van jongeren. Naast de ondersteuning van lidorganisaties, voeren ze zelf ook allerlei projecten uit. Met een omzet van circa E 1,75 miljoen per jaar is de NJR een middelgrote NGO met diverse aansprekende projecten in haar portfolio.

 • De opdracht

  Als Junior Finance Expert ondersteun je het secretariaat. Je leert hoe je begrotingen en eindafrekeningen voor projecten maakt, wat er komt kijken bij het opstellen van de jaarrekening - en draagt daar zelf ook actief aan bij. Daarnaast is het je doel om te onderzoeken hoe de administratie inzichtelijker gemaakt kan worden voor medewerkers en project-managers, zodat zij op elk moment een actuele stand van zaken per project kunnen opvragen. Daarvoor zorg je ook dat je inzicht hebt in de voorwaarden van individuele projecten en zoek je naar een manier om deze voor de organisatie inzichtelijker te maken. Tot slot krijg je de kans om mee te denken aan creatieve oplossingen voor de organisatie en het zoeken van financiering voor nieuwe projecten.

 • Profiel

  NJR is op zoek naar kandidaten die:

  - Je hebt ten minste HBO- denk- en werkniveau;
  - Je hebt financieel inzicht en bent sterk met cijfers;
  - Je bent secuur in het lezen van contracten en voorwaarden en het administreren hiervan;
  - Je bent analytisch;
  - Je vindt het leuk om in een team te werken en zelf initiatief te nemen

 • Voorwaarden

  Wat wij bieden

  - De mogelijkheden om je in de praktijk te specialiseren
  - Coaching on the job van een expert
  - Je leert hoe de administratie van een middelgrote NGO gevoerd wordt
  - Je leert hoe je begrotingen voor projecten opstelt en hoe je deze projecten aan het einde van het traject afrekent en hoe je subsidieaanvragen doet
  - Je leert werken met Twinfield - een van de meest gebruikte online boekhoudprogramma's van Nederland

  Uren per week:
  14-16 uur
  Locatie:
  Utrecht
  Start:
  per direct
  Duur:
  In overleg, maximaal 6 maanden
  Vergoeding:
  150 euro per maand