Taal doet meer

Taal doet meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en Utrechters die van oorsprong niet Nederlands zijn. Zij doen dit op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. Zo bieden ze taaltrajecten aan voor mannen en vrouwen die door omstandigheden dit niet via de reguliere weg kunnen doen. Tevens begeleiden ze jongeren met het mentorprogramma 'School ‘s cool'. Daarnaast ontwikkelen zij veel andere initiatieven gericht op het beter functioneren van een multicultureel Utrecht.

www.taaldoetmeer.nl

“De trainees hebben goed werk verzet en hebben gedegen begeleiding gekregen van hun coaches. MATS past goed in onze ambitie om (jonge) vrijwilligers de kans te bieden om op nieuwe manieren ervaring op te doen bij Taal doet meer.”
 • Eerdere traineeships

  • Traineeship 2013: Taalachterstand Utrechtse jongeren op de kaart

   Taal doet meer is een kleine organisatie waar iedereen werkt vanuit passie en een breed takenpakket op zich neemt.  Enkele professionals coachen een grote groep vrijwilligers, waaronder, naast de taalcoaches, mentoren en huiswerkbegeleiders ook organisatorische vrijwilligers zoals coordinatoren, trainees, ambassadeurs, vrijwillige administratiemedewerkers etc.

   We zijn ambitieus als het gaat om sociaal ondernemerschap.  Daarnaast is het één van onze doelen aanjager en expert te worden in Utrecht op het gebied van terugdringen taalachterstand bij jongeren door middel van vrijwillige inzet.

  • Traineeship 2013: PR en voorlichting

   Vormgeven en uitvoeren van een goede communicatiestrategie voor het Taal doet meer College.

  • Traineeship 2013: Advisering

   Taal doet meer stelt zich als doel om binnen drie jaar minimaal honderd jonge vrijwilligers (<25 jaar) te werven. Dit traineeship bestaat uit het doen van een (kwalitatief) onderzoek naar hoe de vrijwilligersfuncties en de begeleiding van vrijwilligers binnen Taal doet meer eruit zou moeten zien om het voor meer jongeren aantrekkelijk te maken.

  • Traineeship 2013: Coaching en begeleiding

   Begeleiding en training van vrijwilligers die deelnemen aan het project 'Huiswerk Hulp Utrecht'. Introductietraining opzetten en geven aan vrijwilligers van het project.

  • Traineeship 2013: Projectmanagement

   Projectmanagement rondom het project 'Huiswerk Hulp Utrecht'. Taken zijn o.a. projectplan schrijven, een projectplanning maken, fondsen en subsidies aanvragen en de deelnemers werven en begeleiden richting de start van het traject.